Pampeliškový med
Potřebné ingredience
prosím o radu
Postup přípravy
Včera jsem vařila med a je tekutý skoro jako voda. Můžete mi poradit co s tím? Přidat cukr a znovu vařit?
Recept byl: 500 hlaviček pampelišek, 2 citrony, 3l vody, 2kg cukru.
Po 24h louhování a přidání cukru jsem vše vařila 2,5h.
Moc děkuji za rady,
Renata
Recept byl: 500 hlaviček pampelišek, 2 citrony, 3l vody, 2kg cukru.
Po 24h louhování a přidání cukru jsem vše vařila 2,5h.
Moc děkuji za rady,
Renata
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mikky.h
(upraveno)
7. 5. 2008, 16:46
med z pampelišek je vždy řidší,než klasický..
Kraťaska
(upraveno)
7. 5. 2008, 16:42
Na uvedené množství květů, cukru a citronů je potřeba maximálně 2l vody. Jinak je postup zřejmě dobrý.
kezirap
(upraveno)
6. 5. 2008, 21:45
Moc všem děkuji za rady. Med je dovařen! Včerejší + dnešní doba varu - 4h. Má krásně zlatou barvu a je polotekoucí
zateli
(upraveno)
6. 5. 2008, 16:13
Také jsem dopadla špatně. 400pampelišek, 1.5l vody a 2.5kg cukru a stejně je řídký. Nevadí, v zimě do čaje se bude hodit, i tak je to dobrota.
Lucern
(upraveno)
6. 5. 2008, 20:22
Ja jsem dnes taky experimentovala--200 pampelisek, citron, 900ml vody a 1kg cukru a ani jsem to nemusela moc vyvarovat, ma to konzistenci jako opravdovy pomalu tekouci med.. Vy mate recept s moooc vody. nepridavala bych cukr ale spis opatrne vyvarovala dale... chcete prece pampeliskovy med a ne cukrovy roztok, cukr stejne sam o sobe nic nezahusti.
babus36
(upraveno)
6. 5. 2008, 15:58
Mám stejný problém, ale dala jsem na necelé 3 l 3 kg cukru a stejně ho mám řídký. Ale chuťově je dobrý.
akdar
(upraveno)
6. 5. 2008, 11:52
Já bych ještě vařila, na tohle množství dávám 2 litry vody a 2 kila cukru, takže být vámi, spíš odpařuju... přidat cukr je taky možnost, ale budete pak mít med spíš "cukrový s menší příměsí pampelišek"
kezirap
(upraveno)
6. 5. 2008, 12:21
@akdar
Moc děkuju, večer se dám znovu do vaření. Dám vědět, jak to dopadlo. Všem hezký den a díky za rady
Snezenkakyticka
(upraveno)
29. 5. 2010, 19:30
@kezirap
Holky, potýkala jsem se dva roky s tímto probléme. Ať jsem vařila jak jsem dlouho chtěla, med byl tekutý. Je sice pravda, že podle rady jsem avřila více "zprudk", přidávala cukr apod., ale výsledek byl ten, že po prudším vaření med karamelizoval a do medu měl jaksi dlaeko, za to ke karamelu blízko. Přidávat cukr,,,to bych se nedoplatila...a protože jsem už byla znechucená, vlastně přišlo řešení samo. Vypnula jsem sporák, vykašlala jsem se na to...Druhý den ráno byl med v hrnci tužší...znovu jsem tedy zapla sporák, a nechala velmi krátce projít varem a opět vystydnout. Byl tužší. Od té doby, ať xdělám pampeliškový nebo sedmikráskový, tak pouze tímto způsobem - přivést po vyluhování k varu, nechat vychladnout, znovu var, vychladnout,,,3 až 4x. Med má krásnou konzistenci ať je jakýchce Není přeslazen přidáváním cukru a má krásnou barvičku i bez kramelové příchutě přetavením
OLUŠ
(upraveno)
6. 5. 2008, 11:46
ještě povařit až zhoustne já ho vařila asi 4h a asi jsem měla taky málo cukru
septulka
(upraveno)
6. 5. 2008, 11:41
Pokud jste dávala 3l vody,tak jste měla dát 3 kg cukru.Přidejte ještě 1 kg cukru a povařte.